Myter og fakta om tidsregistrering

Myte: Det tager lang tid at tidsregistrere. Jeg har rigelig travlt i forvejen, så det har jeg ikke tid til
Fakta: Hvis du har nogle klare og veldefinerede kategorier, behøver det ikke at tage mere end 3 min. om dagen.
Myte: Vi har jo rimelig styr på det i forvejen. Så hvad skulle vi få ud af at tidsregistrere?
Fakta: Der er masser af fordele ved tidsregistrering: Større overblik, bedre grundlag for tidsestimering og planlægning, minimering af spildtid, øgede indtjeningsmuligheder etc. Læs mere i kapitlet "Tidsregistrering" fra bogen "Få styr på tiden - sådan bliver du mere effektiv".
Myte: Det er svært at registrere når telefonen ringer og jeg har mange jern i ilden. Når dagen er omme har jeg ingen idé om hvad min arbejdstid er gået med, udover at den har været kompleks og kaostisk.
Fakta: Husk at man selv vælger hvilke kategorier der registreres under. Selvom registreringen langt fra er eksakt, vil der over tid tegner sig et billede som er interessant.
Myte: Skal vi nu til at kontrolleres?
Fakta: Målet med tidsregistrering er ikke at kontrollere hverken chef eller medarbejder. Tværtimod. Tidsregistrering er en hjælp til bedre tidsstyring. Den giver dig mulighed for at finde ud af, hvor lang tid opgaver og aktiviteter egentlig tager. Du får altså et realistisk grundlag for endnu bedre planlægning og større tidsrealisme i dagligdagen.
Myte: Skal jeg nu også til at stemple ind?
Fakta: Tja, hvis det er en hjælp for dig til at få styr på din tid. Men helt enkelt giver tidsregistrering dig mulighed for at kortlægge præcist, hvad du bruger din tid til, og hvor lang tid du bruger på de forskellige aktiviteter.
Myte: Jeg sælger viden – ikke tid. Så hvad skal jeg bruge det til?
Fakta: Viden koster. Og fundamentet for en succesrig og velkørende virksomhed er en ordentlig økonomi. Når du registrerer, hvor lang tid du bruger på at videreformidle din værdifulde viden, har du et retvisende billede af, hvor meget du skal fakturere.
Myte: Hvad skal det overhovedet bruges til?
Fakta: Erfaringsmæssigt er der ofte stor forskel på, hvad vi ønsker at bruge tiden på, og hvad den så rent faktisk går med. Med tidsregistrering får du overblik over dit reelle tidsforbrug og dermed også de bedste forudsætninger for at ændre strategi, hvis du bruger for lidt tid på nogle aktiviteter og for meget på andre.
Myte: Der er jo kun mig i virksomheden. Så det er vel ligegyldigt at registrere, hvad jeg bruger min tid på?
Fakta: Så er der også kun dig til at generere værdi, vækst og indtjening. Derfor er det ekstra vigtigt, at du bruger din tid på det helt rigtige. Tidsregistrering hjælper dig til at sætte fokus på, om dit tidsforbrug på de forskellige aktiviteter er optimalt.
Myte: Det er garanteret dyrt at investere i sådan et system
Fakta: Store virksomheder kræver store systemer, og det er dyrt. Styr På Tiden er udviklet specielt med fokus på enkeltmandsvirksomheder og mindre virksomheder. For kun kr. 100,- pr. bruger om måneden er du sikret et sikkert og stabilt system med en lang række muligheder. Se hvad du får for pengene.
Myte: Det er bare slet ikke mig!
Fakta: Vaner og overbevisninger er til for at brydes. Vi tilbyder en gratis prøveperiode på en måned. Test systemet, og afprøv de mange fordele. Og hvis det stadig "ikke er dig", så har du sparet kr. 100,- pr. måned.
Myte: Mine arbejdsopgaver er alt for komplekse til at registrere i et system
Fakta: Du definerer selv kategorierne i systemet, så de passer til din virksomhed og opgavetyper.
Myte: Man kan ikke putte min tid i skemaer og kasser
Fakta: Det kan man faktisk godt. Men det er ikke målet. Selvom registreringen ikke altid er eksakt, vil der over tid tegne sig et interessant billede.
Myte: Nu skal der jo heller ikke gå tidsfascisme (tidsordbog) i det!
Fakta: Helt enig! Når du bruger tidsregistrering til at optimere din tid og effektivitet, får du frigjort mere tid til spontanitet, impulsivitet og pauser.

© Styr På Tiden 2021